TIPS & TRICKS: FRANNERD

Al jaren lang ben ik (hoi, Silvana hier!) gek op het kijken van Youtube video’s. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat ik sinds 2008 amper TV meer kijk; Youtube is voor mij the place to be! Van vlogs tot sketches en van muziek tot tutorials over van alles en nog wat; het is er allemaal te vinden. Toen ik Lisa vertelde over deze  magische online plek, duurde het dan ook niet lang tot ook zij lichtelijk verslaafd raakte.

Op een dag vertelde ze me enthousiast over een mega leuke ontdekking die ze had gedaan, namelijk het kanaal van Fran Meneses. Een illustrator uit Chili, wiens video’s helemaal in het teken staan van illustratie en alles eromheen!

Bron foto: Frannerd

Zoals ik al zei komt Fran uit Chili, maar heeft al gewoond in Berlijn en woont op dit moment met haar man en twee katten in Londen. Ze maakt video’s over haar favoriete tekenmaterialen, dagjes uit,  haar eigen illustraties, geeft advies over ondernemen, geeft je een kijkje in het leven van een illustrator en nog véél meer. Super inspirerend dus! Bij deze een paar must-see video’s in het teken van illustrator zijn:

HOW TO START AS AN ILLUSTRATOR

Want ja, hoe te beginnen? Een vraag die menig startend illustrator zich afvraagt. Fran legt uit hoe je contacten legt, hoe je je portfolio opbouwt en nog veel meer. Handiggg!

A WEEK AS AN ILLUSTRATOR
Als illustrator krijg ook ik vaak de vraag, ‘Hoe ziet zo’n dag er voor jou dan uit?’. Dat is voor elke illustrator natuurlijk heel anders, maar Fran somt het erg goed op in deze video.
FINDING OUR OWN ILLUSTRATION STYLE (DEEL 1)

In deze twee video’s legt Fran heel goed uit hoe je met een paar trucjes je eigen stijl kan ontwikkelen en waar je op moet letten.

FINDING OUR OWN ILLUSTRATION STYLE (DEEL 2)
En hier het vervolg op de vorige video! Met onder andere uitleg over hoe je op een simpele maar hele effectieve manier op zoek kan gaan naar jouw illustratiestijl.

null


Bron foto: Frannerd

HET YOUTUBEKANAAL VAN FRANNERD   

Fran heeft op haar Youtube kanaal nog véél meer handige video’s, zoals bijvoorbeeld over tekenmaterialen, het beste papier om mee te werken, hoe je een boek publiceert; en ze is zelf ook gewoon heel leuk. Dus zeker het volgen waard!

6 Comments

  1. Jaa fran is geweldig 🙂 Ik sponsor haar ook op patreon en dus krijg ik nog meer behind the senes dingen te zien, zo leuk 🙂

  2. Lisa

    Ja, hé? Ik word er ook zo blij van! 🙂

  3. Lisa

    Goed idee! Misschien moet ik dat ook maar eens doen. 😀

  4. Ik kende haar nog niet, maar wat ze doet ziet er heel erg leuk uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Navigate