FRAMBOZEN CAKE MET WITTE CHOCOLADE

Heb je nog belangrijke plannen vandaag? Ja? Schrap ze allemaal en doe eens echt iets belangrijks; ren naar de supermarkt, scoor een bakje frambozen en de rest van de yummy ingrediënten en bak deze vegan frambozencake mét witte chocolade.

Deze cake bakte ik voor de afgelopen Mini Markt en hij was als allereerste op. Misschien omdat ‘ie er gewoon zo fijn uitziet, met die verse framboosjes on top en dan die gesmolten witte chocolade. Ik snap het wel. En hij smaakt ook nog eens heel goed! Ik vrees dat ik er toch gauw maar weer eentje moet bakken.

 photo FRAMBOZENCAKE_0001_Layer-1_zpsbt7llb49.png

Deze cake is helemaal vegan, dus dat betekent dat er geen dierlijke producten aan te pas zijn gekomen. Zelfs de witte chocolade is helemaal plantaardig, yes! Ik heb de chocolade van iChoc gebruikt, want jemig de pemig, wat maken die mensen héérlijke chocolade (en nee, ik word niet gesponsord, I WISH!). Ik gebruikte de witte variant met vanille, maar er zijn nog meer goddelijke smaken. Deze repen zijn écht de moeite waard om eens te proberen. Ik heb ze gekocht bij de bio winkel hier in de buurt (voor de Rotterdammers; bij de Gimsel in de Groene Passage). Ik wist niet zeker of deze witte chocolade ook zo goed zou smelten als dierlijke witte chocolade, maar zoals je ziet; het werkt gewoon hartstikke goed! Ik = blij.

iChociChociChoc

Het recept is weer reuze simpel. Als je onze citroencake hebt gemaakt, dan merk je misschien dat het eigenlijk precies hetzelfde recept is. Daar houd ik van; één recept dat je op honderden manieren kunt maken en waarbij je steeds iets anders kunt toevoegen. Laat de frambozen en witte chocolade weg en voeg bijvoorbeeld stukjes ananas, kokosrasp en sojayoghurt met kokossmaak toe. Of maak er eentje met appel, kaneel en rozijnen. Hmm, ik heb gelijk weer zin om nieuwe combinaties te maken.

 photo FRAMBOZENCAKE_0000_IMG_5417_zpsinvfjia2.png

BEREIDING

Verwarm je oven voor op 200 graden Celcius. Bekleed een ronde bakvorm van +/- 24 cm doorsnede met bakpapier en vet de randen in met een beetje zonnebloemolie.

Meng de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder met elkaar in een grote mengkom. Breek 40 gram witte chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan het droge mengsel. Voeg daarna de zonnebloemolie, de sojayoghurt en de bevroren frambozen toe. Meng het geheel door elkaar met een lepel tot het een dik en plakkerig beslag.

Vul de bakvorm met het beslag en schuif deze voor 40/50 min. de oven in. Na 30 min. kun je alvast even spieken hoe het met de cake gaat. Elke oven is anders, dus houd de cake goed in de gaten. Wanneer je er een mes in prikt en deze komt er schoon uit, dan is ‘ie klaar. Blijft het midden nat, maar wordt de buitenkant al erg bruin? Zet je oven dan eventueel een tikje lager en/of leg een stuk aluminiumfolie op je cake (met ovenhandschoenen natuurlijk!).

Als de cake afgekoeld is kun je de overige witte chocolade au bain marie smelten. Doop de verse frambozen even in de gesmolten chocolade en
plak ze dan bovenop de cake. Giet daarna de
overige chocolade over de cake.

Eet smakelijk!

 

WAT HEB JE NODIG?

• 350 gram tarwebloem

• 330 gram witte suiker

• 1 zakje bakpoeder

• een snufje zout

• 160 gram vegan witte chocolade*

• 200 gram bevroren frambozen

• 200 ml zonnebloemolie

• 300 ml vanille of naturel sojayoghurt

• een hand verse frambozen voor bovenop

 
*In dit recept zitten 2 repen witte chocolade met vanille van iChoc, maar je kunt er ook 3 toevoegen – als je echt even los wil gaan – zoals ik ook deed in de cake op de foto’s. Voeg dan 1 reep (80g) toe aan het beslag en de rest kun je smelten voor bovenop de cake.

ELLEAIMEDIY

5 Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Navigate