CITROEN TAART

De zomer is er nog niet, maar deze citroencake doet ons er al heel erg naar verlangen. De cake is zoet, een tikkeltje zuur, maar vooral heel lekker fris en luchtig. Het citroenglazuur maakt de cake helemaal af en zorgt ervoor dat je er niet maar één stukje van kunt eten. YUM!

Alles wat ik bak is veganistisch – aangezien ik zelf helemaal plantaardig eet en graag wil laten zien hoe lekker én makkelijk dat kan zijn. Deze citroencake is het bewijs dat je ook heel goed zonder eieren, boter en melk kunt bakken. Oja, niet onbelangrijk; verwar vegan zeker niet met gezond, want oeps. Deze cake is alles behalve #cleaneating en #fitgirl. Maar hé, je hebt vast een of ander goed excuus om dit weekend de keuken in te duiken en een taartje te bakken. Heus!

FOTO1

FOTO2

BEREIDING

Verwarm je oven voor op 200 graden Celcius. Bekleed een ronde bakvorm* met bakpapier en vet de randen in met een beetje zonnebloemolie.

Meng de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder met elkaar in een grote mengkom. Rasp de schil van een (biologische) citroen en voeg deze toe aan de droge ingrediënten. Verzamel daarna de vloeibare ingrediënten en meng deze met elkaar in een maatbeker; de zonnebloemolie, de sojayoghurt en het citroensap. Giet de vloeibare ingrediënten bij de droge en meng deze met een spatel of lepel door elkaar tot je een nat beslag krijgt.

Vul de bakvorm met het beslag en schuif deze voor 40 tot 50 minuten de oven in. Na 30 minuten kun je alvast even spieken hoe het met de cake gaat. Elke oven is anders, dus houd de cake goed in de gaten. Wanneer je er een mes in prikt en deze komt er schoon uit, dan is ‘ie klaar. Blijft het midden nat, maar wordt de buitenkant al erg bruin? Zet je oven dan eventueel een tikje lager en/of leg een stuk aluminiumfolie op je cake (met ovenhandschoenen natuurlijk!).

Maak het glazuur door poedersuiker en het sap van een citroen met elkaar te mengen. Hoe meer suiker je toevoegt, hoe dikker je glazuur wordt. Maak je cake af met een paar schijfjes citroen of een gezellige cake topper!

WAT HEB JE NODIG?

• 350 gram tarwebloem

• 330 gram witte suiker

• 1 zakje bakpoeder

• Een snufje zout

• Citroenrasp van 1 (biologische) citroen

———-

• 200 ml zonnebloemolie

• 300 ml Alpro Mild & Creamy Limoen-Citroen of naturel sojayoghurt

• Citroensap van 1 (biologische) citroen


*Let op: de cake op de foto’s is iets kleiner dan de cake die je kunt maken met deze hoeveelheid aan ingrediënten. Gebruik dus een iets grotere bakvorm.

Schermafbeelding 2016-03-30 om 22.27.37

VARIATIE

Je kunt ook andere citrusvruchten gebruiken voor deze cake. Probeer eens een mix van limoen en citroen (dan kun je gelijk dezelfde smaak sojayoghurt gebruiken!) of maak bijvoorbeeld een grapefruitcake. Je kunt dan voor naturel sojayoghurt kiezen en wat misschien wat meer grapefruitsap toevoegen.

PAKKET2

1 Comment

  1. Ik heb hem zojuist gemaakt en hij is echt HEERLIJK! Voor de volgende keer ga ik proberen zo’n leuke (porseleinen) cake topper te maken 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Navigate