#ELLEAIMETEKENT: MY FAVORITE THINGS

Tijdens onze Illustratie cursussen zit de workshopruimte vaak vol met mensen die na een lange tijd weer zijn begonnen met tekenen. Tijdens het voorstelrondje zeggen ze (bijna) stuk voor stuk dat ze ‘eigenlijk niet kunnen tekenen’. Onzin, vinden wij. Iedereen kan plezier hebben in tekenen en daar gaat het om. Plus; je kunt een heleboel leren en je eigen stijl ontwikkelen tot iets waar je wél blij mee bent. De truc; doen, doen, doen.

Maar we snappen het helemaal. Je heb een uurtje vrij, achter in de kast vond je nog een gevulde etui – en yes! die oude fineliner doet het nog! – en je hebt een pot thee gezet. Je gaat er goed voor zitten en staart naar het witte vel papier. … En dan? NIKS. Helemaal blanco. In je hoofd hoor je alleen het geluid van een familie krekels en er komt misschien zelfs zo’n tumbleweed voorbij rollen. Wat moet je in hémelsnaam gaan tekenen? Jup. We kennen het. Ook al zijn we dagelijks bezig met maken, tekenen of schilderen; ook wij lopen weleens vast.

BlogElleAime.nl
#ELLEAIMETEKENT • BlogElleAime.nl

EEN WEEK LANG ELKE DAG TEKENEN

Daar is vast iets aan te doen! Oké, we hebben helaas geen kant-en-klare pakketjes inspiratie, maar zoals al gezegd; de truc is doen! We willen je dus uitdagen om een week lang met ons mee te tekenen en elke dag één illustratie te delen op Instagram met de hashtag #elleaimetekent. Wees niet bang; het hoeven geen meesterwerken te worden. Het gaat om het uitproberen van verschillende stijlen, materialen en onderwerpen en vooral om het plezier in het tekenen!

Deze eerste #elleaimetekent gaat over jou en je favoriete dingen. Want zoals Julie het al zingt; when I’m feeling sad, I simply remember my favorite things and then I don’t feel so bad. Hoppa!

DOE JE OOK MEE?

We beginnen maandag 18 april met je favoriete dier en zo gaan we door tot zondag 24 april naar je favoriete vakantiebestemming. Deel je tekening van de dag dus vooral met de hashtag, we willen natuurlijk heel graag zien wat je allemaal hebt getekend! Silvana en ik (Lisa) doen zelf ook mee, die van ons zul je ook onder de hashtag vinden.

Good luck!

7 Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Navigate