[GESLOTEN] ZOMERCURSUS WINNEN!

Het enige voordeel aan dit grijze en saaie weer is dat het nu helemaal geoorloofd is om de hele dag binnen te blijven, een rol Oreo’s weg te werken (oké, dit misschien niet), thee te drinken én iets moois te maken. Tekenen, haken, kleuren, breien of enveloppen vouwen; het is het perfecte weer voor een creatieve middag of avond. En zo’n crafternoon is nóg leuker wanneer je er ook nog iets mee kunt WINNEN, of niet soms? Dacht ik ook!

Dus. Listen up!
In juli en augustus geven we in Elle Aime drie zomercursussen. Eentje in illustreren, eentje in verschillende druktechnieken en eentje in illustreren met papier. Die laatste is helemaal spiksplinternieuw en geef ik zelf. Spannend, dus! Ik kan niet wachten om drie dagen lang bezig te zijn met knippen, snijden, illustreren, taartjes eten, inspiratie opdoen en lunchen in het zonnetje voor de winkel. Klinkt als een mini vakantie, toch? Je kunt met deze winactie een plekje winnen voor de zomercursus Illustreren met Papier van 11 t/m 13 augustus! WHOA!

 photo collage blog 2_zpsqsd8u38j.jpg

HOE KAN IK MEEDOEN?

Om mee te doen ga je aan de slag met het maken van een collage. Tijdens de zomercursus gaan we niet alleen werken met het knippen en snijden van papier, in 2D én 3D, maar maken we ook collages.

Bij het maken van een collage denk je misschien al gauw aan die knipsels die je maakte tijdens Beeldende Vorming of Maatschappijleer. Van die gescheurde krantenknipsels en uitgeknipte tijdstrift-gezichten, opgeplakt met een lijmstift en een hoop frustratie. In ieder geval; het werden zelden kunstwerkjes die je aan de muur wilde hangen. Bij mij tenminste niet.
Inmiddels weet ik beter en zijn er meerdere collages die ik zo aan de muur zou hangen. Ook werk ik tegenwoordig heel vaak met papier in mijn illustraties en heb ik inmiddels het collage maken een beetje beter in de vingers.

Misschien wil jij het ook eens proberen?

 photo collage printable blog_zpsl1vzibam.jpg

DOWNLOAD PRINTABLE
> Druk de printable af en maak een collage met een aantal onderdelen van het blad. Je mag ze allemaal gebruiken of één vorm als basis gebruiken. Je mag er alles aan toevoegen; foto’s, kleine tekeningen met potlood of fineliner, ander papier, stukjes stof, borduursels – het is jouw collage! Er zijn geen regels wat betreft afmetingen.
> Deel je eindresultaat onder de hashtag #elleaimezomercursus op Instagram of Facebook voor 5 juni.
> Maak kans op een plekje voor de zomercursus Illustreren met Papier óf op een cadeaubon t.w.v. €25,- (om uit te geven in de winkel of aan een workshop) óf op één keer gratis meedoen met een Make, Do & Illustrate middag. Leuk of leuk?

Als je niet kunt meedoen met de cursus op 11, 12 en 13 augustus, dan kun je alsnog meedoen met deze winactie en kans maken op de cadeaubon of de MDI middag. Zet je het even bij je foto als dat het geval is? Dankjewel!

 photo collage blog 3_zpsm5idwgpm.jpg

TIPS

Eigenlijk is het maken van een collage gewoon een kwestie van knippen, schuiven en experimenteren. Je kunt het jezelf zo makkelijk of zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je beeld kan bestaan uit twee geknipte vormen die je op een heel slimme manier hebt neergelegd of uit honderd gescheurde stukjes papier.

> Je kunt eigenlijk allerlei materialen door elkaar gebruiken bij het maken van een collage. Als het maar op te plakken is, toch? Denk aan papier, stof, postzegels, knopen, gedroogde plantjes en bloemen, stukjes hout of platte steentjes, plastic, etc.
> Je kunt bij het maken van een collage je papier scheuren, knippen of snijden.
Wil je heel precies werken of houd je juist van dat rafelige randje?
> Je kunt ervoor kiezen om te werken met een thema/verhaal. Dan heb je wat meer houvast en kun je keuzes maken qua kleurgebruik en onderwerp. Maar je kunt je ook laten leiden door de vormen en de dingen die je eventueel nog in boeken of tijdschriften tegenkomt. Gewoon een mooi plaatje maken is ook leuk!
> Eén van de belangrijkste elementen van een collage is de compositie – het is eigenlijk een soort puzzel van papieren elementen. Als je alle onderdelen hebt uitgeknipt kun je dus gaan puzzelen en schuiven. Ben je tevreden? Maak dan even een snelle foto met je telefoon en begin daarna met het vastplakken van alle stukjes papier.
> Je kunt natuurlijk lijm gebruiken, maar zelf gebruik ik ook heel graag dubbelzijdig tape. Dun tape om gewoon vast te plakken (geen plakvingers, yay!), dik tape om een 3D effect te krijgen. Denk er wel aan dat je met tape niet meer kunt schuiven met je papier, zoals dat met lijm meestal nog wel kan.
> Misschien logisch, maar toch: werk met het vastplakken altijd van achteren naar voren. Je plakt dus eerst je achtergrond op en werkt zo naar voren toe.
> Mist er nog iets aan je collage? Leg hem even weg en kijk er later nog eens naar. Wie weet zie je dan meteen wat er nog bij kan. Je kunt er natuurlijk ook bij tekenen of schilderen. Of wat dacht je van borduren?

Veel plezier en succes!

 photo collage blog_zpsxg85bpvs.jpg

3 Comments

 1. Wat leuk! ik doe zeker mee 🙂 nog even een paar vraagjes:
  -mag je meer dan een inzending doen (winkansen vergroten :D)
  -word de winnaar random gekozen of kies de de leukste?
  -voor wanneer moeten de inzendingen gedaan worden?

 2. Lisa

  Hi Gemma,

  Superleuk dat je mee doet! 😀
  – Yesss, maak er zoveel als je wilt!
  – Ik ga ze zelf uitkiezen – de leukste, gekste, meest opvallende, bijzondere, grappigste?
  – Voor 5 juni!

  Good luck! x

 3. I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your website?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Navigate