3X DIY: CAKE TOPPERS

Het is zeker geen geheim; hier in Elle Aime zijn we DOL op taart. Een beetje té dol, soms. Elke week verschijnen er meerdere exemplaren op tafel tijdens de workshops en die moeten natuurlijk stuk voor stuk geproefd worden. Wie weet is die chocoladetaart met kokos-caramelsaus toch iets minder dan de vorige keer (echt niet!). Conclusie; we eten hier een heleboel zoetigheid.

Die taartjes zijn vaak op zichzelf al Instagram-waardig, maar soms hebben ze net iets extra’s nodig. Ook wanneer er een feestje te vieren valt (en er is altijd een reden te verzinnen, toch?) is zo’n taart een stuk gezelliger met een leuke cake topper erop. Nu kun je natuurlijk gaan shoppen en een kant-en-klaar versiersel in je taart prikken, maar hallo – zelf maken is natuurlijk een miljoen keer leuker. 

We hebben een aantal DIY ideetjes voor cake toppers op een rijtje gezet en nu heb je dus het perfecte excuus voor taart! YAY!
 Deze toppers zijn natuurlijk ook heel leuk voor op cupcakes of muffins, of doe ‘ns gek; een pizza?

DIERENFEESTJE1FEESTBEESTJES VAN PAPIER


Papier is hier in Elle Aime één van de meest favoriete materialen, je kunt er namelijk alle kanten mee op. Het is dus ook hartstikke geschikt om er toffe cake toppers van te maken. En wat is er feestelijker dan een taart op een taart? Niks, zeg ik je! Silvana is aan de slag gegaan met de schaar en heeft een heus feestje geknipt uit gekleurd papier, inclusief een taart met drie lagen, een cadeautje, diertjes met feesthoedjes én een slinger. Wat wil een mens nog meer?

Je kunt natuurlijk zelf je eigen papieren ontwerp maken, maar gelukkig vindt Silvana het helemaal oké als je deze een keertje van haar leent. 
Download de printable, knip alle vormpjes uit en kijk goed naar de foto’s hoe je ze kunt samenvoegen en plakken. Heb je een themafeestje in een bepaalde kleur? Gebruik de uitgeknipte onderdelen dan als malletjes om ze vervolgens uit je favoriete kleuren papier te knippen. Maak het slingertje met een stukje garen of draad en plak de beestjes, de taart en het cadeautje op een paar stevige satéprikkers en prik ze in je taart!

WAT HEB JE NODIG?

• De printable

• Een schaar

• Lijm of dubbelzijdig tape

• Satéprikkers

• Een stukje garen

 

   DOWNLOAD PRINTABLE

FOTO2FOTO1

PRET MET PORSELEIN

Je hebt ze vast eens zien staan in de vensterbank bij je oma of bij je bejaarde buurvrouw; van die witte, porseleinen dierenbeeldjes (oké, even eerlijk, wij hebben ze gewoon zelf in de kast staan). Deze beestjes zijn op zichzelf al gezellig om op een taart te zetten, maar ze worden nog leuker door ze te beschilderen met porseleinstiften of –verf. Teken er oogjes, strikjes, truitjes of gewoon een paar kleurige polkadots op. Je kunt de beeldjes in je eigen oven afbakken (let erop dat je het porselein eerst langzaam op laat warmen en daarna langzaam laat afkoelen in de oven), als ze dan vies worden kun je ze daarna gewoon (voorzichtig!) afwassen. Als je echt helemaal losgaat, kun je ook nog een ienimini feesthoedje van papier voor je beestje knutselen. Gekkenhuis! Maar dan heb je wel de allerliefste cake topper ever, of niet soms? 

En hoe leuk zou een klein konijntje op een versgebakken worteltjestaart staan?
 

WAT HEB JE NODIG?

• Porseleinen beeldjes

• Porseleinstiften

• Een gewone huishoudoven

• Eventueel een stukje papier, schaar, een stukje tape en een mini pompom

FOTO1 FOTO2


CONFETTI OP EEN STOKJE

Wanneer je je taart wilt versieren met een tekst, dan is deze topper misschien iets voor jou – als je niet bang bent voor een beetje glitter of confetti, tenminste.
 Leg een stuk bakpapier op tafel en teken daar met potlood je tekst op. Een te lang woord is lastig, dus kies het liefste een kort woord. Zorg dat alle letters elkaar raken, het moet één geheel worden (je kunt ook allemaal losse letters of cijfers maken, maar die moeten dan wel allemaal op een aparte prikker). Trek je tekst over met je lijmpistool. Dit kost even tijd en wat geduld, maar na een paar keer proberen krijg je er vast een mooie HOERA of YAY uit. Leg vlug de satéprikkers in de lijm, eentje aan beide kanten van het woord. Bestrooi dan de tekst met confetti of glitters, maar wacht daar niet te lang mee! Je moet snel te werk gaan, anders is de lijm al droog.
Laat het geheel even drogen en haal je tekst dan voorzichtig los van het bakpapier (eventueel met een mesje). Als je papiersnippers of confetti hebt gebruikt, dan kun je het overtollige papier nog een beetje bijknippen. Klaar! YAY!
 
WAT HEB JE NODIG?

• Bakpapier

• Een lijmpistool

• Satéprikkers

• Confetti, glitters, snippers papier of kleine kraaltjes

ELLEAIMEDIY

2 Comments

  1. Нello to every one, because I am aϲtualⅼy
    keen of reading this websіte’s post to be updated οn a regᥙlar basis.
    It consіsts of pleasant infoгmation.

  2. F*ckin’ tremendous issues here. I’m very happy to look your post. Thank you so much and i am having a look forward to touch you. Will you please drop me a mail?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Navigate