MEET THE MAKERS

Je had het misschien al ergens voorbij zien komen; op zaterdag 7 mei a.s. organiseren we weer een Mini Markt! Een extra feestelijke editie, want Elle Aime bestaat in mei 5 jaar. Dat betekent; confetti, een heleboel taart en goodies! Oja en natuurlijk een aantal hele toffe makers die hun laatste werk komen verkopen in de winkel die dag.

Wat is de Mini Markt?
We hebben al drie keer eerder een Mini Markt georganiseerd in Elle Aime. Het is eigenlijk een – duh! – ienimini markt in onze winkel/workshopruimte waar een stuk of 8 ontwerpers hun handgemaakte werk komen verkopen. Van porselein tot illustraties en van kussens tot sieraden. Cadeautjes kopen is namelijk éxtra leuk als je het verhaal achter het product kent. En wie kan je dat nu beter vertellen dan de maker zelf?

Deze editie hebben we weer een handvol heule leuke mensen opgetrommeld, al zeggen we het zelf. In deze post willen we ze graag even aan je voorstellen. Maar ze in het echt ontmoeten is natuurlijk nog leuker! Kom je ook naar de Mini Markt? De markt is op 7 mei van 10:00 tot 18:00 uur in Elle Aime – de dag voor Moederdag a.k.a. een goed moment om nog een cadeautje voor je moeder/vrouw/vriendin/oma of lekker voor jezelf te scoren!
Mini Markt 7 mei 2016
Silvana heeft trouwens een leuke flyer gemaakt om de Mini Markt aan te kondigen, met – jaaawohl – taart, confetti én slingers!

PONY PEOPLE

Anne is het creatieve brein achter PONY PEOPLE, een (mega) leuke webshop waar het hart van menig kattenliefhebber van op hol slaat. Want (bijna) alles wat Anne maakt, bestaat uit katten. Van toffe broches tot de mooiste patches en van kettingen tot de meest schattige plantenbakjes – het is allemaal even vrolijk en kleurrijk. Ik (Lisa) ben zo blij dat Anne erbij is deze Mini Markt, ik volg haar al jaren en ben fan van al die fijne hebbedingen die ze maakt! Ik hoop dat jullie allemaal langskomen, anders koop ik haar kraam waarschijnlijk in m’n eentje leeg.PopyPeople

STUDIO MAAS

Voor mooie portemonnee’s, onderzetters en broches moet je bij Maartje zijn. Maartje is de bedenker, ontwerpster en maker achter Studio Maas en werkt elke dag met plezier aan nieuwe ontwerpen. Met oog voor detail en heel veel liefde, en dat straalt van haar producten af! Hele grappig; toen ik Maartje vroeg voor de Mini Markt, wist ik niet eens dat ze in de straat woonde! Maartje hoeft dus niet ver te sjouwen met haar werk en naaimachine – jawel, je kunt haar zelfs in actie zien tijdens de markt.Studio Maas

MIKODESIGN

Erika van Mikodesign is al jaren kind – eh.. ontwerper aan huis in Elle Aime. Ze ontwerpt haar eigen stoffen, poppen, DIY setjes, accessoires en meer. Daarnaast staat ze ook bekend om haar geweldige mini tafereeltjes; misschien heb je ook weleens één van de etalages die ze voor ons heeft gemaakt gespot? Op Instagram heeft ze duizenden fans en dat is helemaal logisch, Erika is één van de meest creatieve mensen die ik ken. Ook deze Mini Markt is ze er weer bij en verkoopt ze haar mooie zelfgemaakte en gezeefdrukte poppen, DIY setjes, etui’s, theedoeken en voor het eerst ook; kaarten!Mikodesign

TEKEN-ING

Ingrid is een illustrator en ze komt uit de omgeving van Rotterdam. Ze maakt onder de naam Teken-ing de leukste illustraties, kaarten en prints. Haar unieke en kleurrijke stijl zorgt ervoor dat je eigenlijk het liefst álles wat ze maakt zou kopen (wat je ook vooral moet doen, mocht je die drang hebben!). Ik word elke keer weer blij van haar mooie kaarten, het zijn net schilderijtjes en je zou ze zo aan de muur hangen. Oh, en ze is óók nog eens heel leuk in het echt – ook niet onbelangrijk.
Teken-ing

EMMA ODENKIRCHEN

Emma is dol op spelen en experimenteren met kleur, vorm en compositie en dat zie je terug in haar toffe handgemaakte sieraden en prints. De sieraden zijn gemaakt van klei en het zijn stuk voor stuk net snoepjes. I want them all! Als je op zoek bent naar een échte eyecatcher voor om je nek of op je t-shirt, kom dan zeker even langs om Emma’s producten te bewonderen.
Emma Odenkirchen
De vierde foto is gemaakt door © Margareth Sikkens.

ROSANNE GROENEWEG

Rosanne is gek op het tekenen van dieren en sprookjesachtige plaatjes. Van konijnen tot unicorns tot vossen. Dit resulteert in ontzettend lieve, dromerige illustraties die de nodige ‘aaah’-s en ‘aaaw’-s opleveren. In haar webshop vind je kaarten, porseleinen borden, posters en totebags. Hoe bedoel je veelzijdig! Én allemaal in het echt te zien op de Mini Markt, aber naturlich.
Rosanne Groeneweg

MARLOUS VAN GROENESTEIN

Marlous komt 7 mei helemaal vanuit het verre Friesland om haar producten op de Mini Markt te verkopen. Whoa! Marlous is afgestudeerd als grafisch ontwerper, maar stort zich tegenwoordig helemaal op het illustreren. Haar illustraties – die ze verkoopt als kaarten en prints – komen in de meest fijne kleuren. Volgens mij is het onmogelijk om niet vrolijk te worden van haar werk! Kom je ook een kaartje kopen bij Marlous?Marlous van Groenestein

FERDY REMIJN

And last, but not least; ook Ferdy Remijn is er (weer!) bij. Hij is de enige maker die bij elke editie van de Mini Markt is geweest. Ferdy woont om de hoek van Elle Aime (in tegenstelling tot Marlous!) en maakt de mooiste en realistische illustraties van dieren. Hij verkoopt tijdens de Mini Markt niet alleen zijn prints, kaarten en totebags, maar waarschijnlijk kun je ook gelijk zien hoe hij te werk gaat. Wedden dat je versteld zult staan dat iemand zo fijntjes en gedetailleerd kan tekenen?Ferdy Remijn

Naast al deze leuke makers zorgen wij natuurlijk voor een heleboel lekkers + goodiebags en is er ook nog eens Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein bij ons om de hoek. Oftewel; genoeg redenen om even langs te komen op 7 mei, toch? Hopelijk tot dan!

5 Comments

  1. Er komen weer heel wat leuke ontwerpers met hele mooie spullen! Ik kom denk ik wel even langs 🙂

  2. Dat lijkt me leuk! Ik ga eens kijken of ik daar een paar daagjes aan vast kan plakken!

  3. It’s really a great and helpful piece of information. I’m happy that you simply shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Navigate